sunnuntai 23. maaliskuuta 2008

Eilen


Tehotäti löysi eilen itselleen sopivan pipon Helsingin Messukeskuksessa pidettävässä Amerikan Car Show:sta. Hintaa pipolla oli 10€. Pipo onkin suomi shopin tuote.
Muutenkin reissu meni erittäin hyvin ja kuvia tuli otettua autoista jonkin verran. Kaikkein hauskin oli Auto hifi-osastolla oleva iso Valtran traktori jossa oli myös poppivehkeet. Käytiihän me rallisimulaattorissa, se oli kyllä aika lälly sillä viime kesänä oltiin Marcus Grönholmin matkassa rallisimulaattorissa ja siellä oli kyllä paljon kovempi vauhti.

keskiviikko 19. maaliskuuta 2008

valmistuipa vihdoin ja viimein


Tämä pipo oli kauan aikaa keskeneräisenä laatikossa ja eilen sitten sain itseäni niskasta kiinni ja tein valmiiksi. Lankana Järnbo Garn Raggi.
EI MYYTÄVÄNÄ!


Tämä Palaponcho on aloitettu viime kesänä, kun rupesin virkkaamaan jämäkeristä neliöitä ja pikku hiljaa niitä sitten sain tehtyä ja yhdistettyä, kun olin yhdistänyt kaikki palat toisiinsa virkkasin vielä tuon reunan, jotta kaikki pysyy siistimmin yhdessä. Kaikkein rasittavin oli se hirmuisten langanpätkien päättely nurjalla puolella, eilen siihen meni parisen tuntia, kun piti välillä pitää taukoa. Lankana on novita tennessee ja konepesu 60 asteessa onnistuu.


Sain eilen illalla mielettömän hyvän sukkaidean jota en nyt paljasta vaan alan suunnittelemaan sitä nyt pikkuhiljaa ja sitten ostan langat sekä aloitan niitä neulomaan ja tietysti tuon sen valmiina esille tänne blogiin katseltavaksi.

tiistai 18. maaliskuuta 2008

No niin elämä hymyilee taas mallikkaasti kun sain eilen uudet voimakkuudet silmälaseihini. Aivan ihanaa kun taas kunnolla näkee eikä tarttee silmiä siristellä enää. Luntakin taas satanut ihan tarpeeksi ja tuntuu ettei sekään kerkee vanheta maassa kun taas sulaa pian poijes. No mutta niinhän se kevät teettää kaikenmoista.

Siivosin taas laatikoita ja pitäisi laittaa huutonettiin jonkin verran tavaraa myyntiin. Saa nähä millon laitan kun ensin pitäsi muistikortilta ne siirtää tänne koneelle.
Maistelin tuossa aamutuimaan Valion maustamaton jogurtti+rapea hedelmämysli. Ihanan täyttävä aamiainen. Jospa syön sitten muutaman tunnin päästä ruisleipää. Kun toi täytti nälän vähäksi aikaa.

Eilen sitten särki ihan hitosti päätä, kun silmät totuttelivat näihin voimakkuuksiin ei auttanu burana, mutta kun meni nukkumaan illalla harvoin tarjolla jakson jälkeen niin aamulla herätessä ei päänsärystä ollut tietoakaan. Onneksi sillä en kyllä olisi jaksanu kauempaa sitä jumputusta päässä.

Ponchon kimppuun taidan nyt ruveta jos vaikka saisin sen valmiiksi ennen pääsiäistä. Riippuu ihan siitä riittääkö langat jos ei niin sitten ostettava lisää jotta valmiiksi saisin sen.

lauantai 15. maaliskuuta 2008

perjantaina valmiina


Tämmöistä sitä olen taas valmiiksi saanut nämäkin sukat ovat siitä Austermann Step langasta värinumero 25. Lanka on käsitelty aloeveralla ja jojobaöljyllä. Miellyttävän tuntuista neuloessa joten suosittelen kaikkia kokeilemaan tästä langasta neulomista.


Nämä sukat taas on Rellana Top Print värinumero 135. 100% merseroitua mako puuvillaa. Tämäkin on meilyttävän tuntuista lankaa neuloa, jos puuvillalangoista tykkää neuloa. MYYTY!
Lunta on taas yön aikana satanut aika lailla, sopis jo tulla kevät ja kesäkin pikkuhiljaa nimittäin tuo loskakuraa riittää ihan tarpeeksi. Onhan se varmaan kohta mentävä juomaan aamuteetä jotta pääsee polttopuita hakemaan ja sitten talon lämmitykseen.

sunnuntai 9. maaliskuuta 2008

Naistenpäivä meni....

.... sopivasti aamulla olin yksin kotona, kun mies oli töissä tein varrasvirkkaustani hitaasti, mutta varmasti. Mies tuli töistä ja lähettiin sitten naistenpäivän kunniaksi syömään tuonne kievariin. Nam lehtipihvi muusilla ja salaatilla sekä kievarin kastikkeella oli nam juomaksi kelpasi kylmä vesi. Mies otti grillipihvin lohkoilla ja salaatilla. Sieltä sitten kotiin ruokalevot ja johan sitä sitten pitikin lähtee Gurlinkia katsomaan mies pelas siellä ja mie varrasvirkkauksen kanssa kannustamassa kun 7 jätkää pelaa ja huuto oli kova en kyllä ymmärtäny pelistä muuta kun sitä gurlin kiekkoo jäätäpitkin vieritetään ja annetaan vauhtia hinkkaamalla jäätä semmosella hinkkausmailalla.
Luntakin eilen satoi taas pikkasen oli aika liukasta paikkapaikoin.

perjantai 7. maaliskuuta 2008

tänään mie....

aamulla tein innoissani varrasvirkkaushuiviani innoissani teen sen tuosta austermann Step langasta jossa on sitä aloeveraa ja jojobaöljy käsittely langassa sen tuntee kun neulomusta hypistelee. Ei oo karkeaa vaikka vois näkemän perusteella luullakkin.
Päivällä tulikin käytyä lenkillä kaverin kanssa ja käveltiin semmoinen yhteensä 3 kilsan lenkki. Minulla kun on tuo askelmittari niin lukemaksi tulikin tältä päivältä 9003 askelta ja sitten aerobisia askelia 4914 askelta joihin meni aikaa 47 minuttia. Tuosta on hyvä aloittaa kevättä kohti ensin aloittaa pienestä ja sitten pidentää lenkkiä ja kohta sitä huomaa että on tullut kevät ja lumet sulaneet niin sitten voi taas mennä tuttua reittiä noissa retkeilyreiteillä.
Keväisin on aina tää että jos vaikka aloittaisi jotain liikunta harrastusta ja lenkkeily siihen oiva aloitus. Kun saa peruskuntoa sen verran kohotettua niin sitten kehtaa mennä semmoiseen porukkaan johonkin salille huhkimaan ei sitten tartte siellä sitten hävetä omaa huonoa kuntoaan.
Illalla tuli sitten käytyä kaupungissa ihastelemassa mobiileja tulihan sitä koeajettua semmoinen mitsubishi lancer sport sedan 1.5 moottorilla. Oikeesti auto piti kamalaa meteliä kiihdyttäessä eli pienen lenkin jälkeen eikun auto takaisin ja hymyssä suin autonavain myyjälle. No suunnistimme sitten seuraavaan mobiilikauppaan ihastelemaan koeajettiin toinenkin esittelyauto olihan sekin parempi kun toin mitsu mutta tahtoisi vieläkin pirteemmän mobiilin.
Kotiin tultua leivinuuniin tulet samoin pannuhuoneen uuniin jotta sai vedet lämpimiksi. Salkkareiden jälkeen saunaan ja johan sitten kasetti koneeseen ja Game Over nauhalle. Sen voisi huomisen Naistenpäivän kunniaksi katsoa aamupäivästä videolta. Maltan tuskin odottaa sunnuntain Tanssii Tähtien Kanssa ohjelmaa saas nähä kuka tippuu sieltä ensimmäisenä ja kuka sitten loppujen lopuksi voittaa koko kisan. Jospa lähen varrasvirkkauksen kimppuun et saisin sen joskus valmiiksikin. Naistenpäivän kunniaksi huomenna ois keksittävä jotain kivaa.

torstai 6. maaliskuuta 2008

tapahtuipa taas tänään

Kävin taas lankakaupassa tosin en taaskaan ostanu mitään, kysyin neuvoa varrasvirkkaukseen, kun eilen sitäkin sitten yritin väkertää ihan hullunaan, mutta menikin ihan purkuhommiksi. Arvatkaa vaan kuinka monta voimasanaa pääsi suustani. Enhän minä ikinä kiroile, en hmm hmm. :)

No mutta kuitenkin yritän sitä kohtapuoleen kokeilla uudestaan ja saapi sitten nähä mitä siitäkin sitten tulee. Jos onnistun siinä niin sitten mie voisin tehäkkin semmosii huiveja ynnä muuta.

Kävin sitten pitkästä aikaa näöntarkastukses ihan kun en siellä jo tarpeeksi usein käy viimeeksi vuosi sitten. Arvatkaas mitä mie joudun hankkii taas voimakkaammat linssit kakkuloihin kun enhän mie perhana nää kunnolla. Vasen miulla onkin aina ollu se huonompi ohan siinä hajataittoakin. Tosiaan vasempaan tuli lisää miinusta - 0.75 ja oikeeseen -1 sekä vasempaan hajataittoon -0.25 lisää. Jos oikeesti tätä rataa vuodessa tulee linssiin vahvuutta niin miehän oon jo sitten sokee kun mittariin tulee isompia lukuja. Ellei sitten näönhuonontuminen jossain vaiheessa tee pysähtymisen merkkejä.
Onneksi oli linssitarjous niin ei tarttee hirveesti pulittaa kun aurinkolaseihinkin on sitten vaihettava linssit. No ei mikään taida enää ilmasta ollakkaa.
Jospa miekin raahaisin itseni tuonne olkkarin ääreen katsomaan Salkkareita ja Kotikatua ja tottakai kutimet kouraan ehdottomasti.

Tehtyjä käsitöitä 2004 alkaen

Nämä lapaset tein josku 2004 novitan seiskaveikkalangoilla. Tuli samalla testattua menikö itselläni värit sekaisin neuloessa ja hyvin meni kun tuli ihan sellaiset kuin pitikin. MYYTY!

Nämä vihreevalkoiset lapaset tein itselleni 2004.


Näistä en muista kenelle menivät, kun valmistuivat 2004 taisi olla joillekin veljistäni valitsi nämät käyttöönsä.

Virpille lahjasukat 2007 syksyllä.

Nuo ruskeamustat lapaset menivät systerille ja siniset meni Sarkulle joululahjaksi 2004 jouluna.
Nämä lapaset menivät muistaakseni Janitalle joululahjaksi 2004 ja hänen äidille vastaväreinä siis toisinpäin.

Anopille lapaset joululahjaksi 2004.

Nämäkin valmistuivat 2004 Novitan seiskaveikkalangoista. MYYTY!

Nämä valmistui Niinuskalle joululahjaksi 2004.

Näillä lapasilla onkin kiva historiikki sain äidiltäni samanlaisista lapasista multimediaviestillä kuvan niistä ja sitten valikoin vapaat puikot ja langat kopasta ja aloin hommiin jossain vaiheessa iltaa laitoin keskeneräisestä lapasesta kuvan takaisin äidilleni niin äidin ystävä tokaisi että noinko nopeesti niitä lapasia sitten syntynee. Oiskohan nääkin valmistunu 2004 tai peräti 2005 alussa kun toisen lapasen tekemiseen ei ihan sitä inspistä heti löytynää. Valmiina lapaset meni äidilleni.:)

Nämä lapaset meni valmiina Roosalle 2004

Nämä puolestaan meni Mirvalle 2004.

Vauvalapaset valmistui 2004. MYYTY!

Lasten lapaset valmistui kans 2004. MYYTY!


Anopille joululahjalapaset 2004.

Vauvalapaset valmistui 2004 ja tais mennä miehen siskolle silloin kun ei viel tiietty kumpa sieltä tulee.


Nämä lapaset 2004 valmistuneet sitten tein joillekin veljistäni ihan mummoni lapasia niinsanotusti matkien kun halusin opetella niitä lapasmalleja tekemään kun hän neuloi niitä silloin kun vielä eli.


Nämä miesten sukat meni syksyllä 2007 Pasille lahjaksi.


Meten sukat 2005 valmistuneet Novitan Woolista.

Eilen


Tämmöisen salaatin eilen sitten suuhuni laitoin tietysti tuppereware lautaselta. Mukana kirsikkatomaatti salaatinlehteä, tuorettakurkkua, paprikaa ja Pirkka salaattijuustokuutioita. Pikkasen päälle salaatinkastiketta Thousland Island vai miten se nyt kirjoitetaan no kutakuinkin sinnepäin. Nam hyvää on!

Nämä sukat sain sitten illalla valmiiksi lankana Austermann Step raitalanka. Todella miellyttävä neuloa ja mielyttävän tuntuiset ovat myös paljaissa jaloissa. Näyttää hirmuisen karkealle mutta kun ottaa näppituntuman niin ei se olekkaan.


Nämä sukat sain myös eilen illalla valmiiksi. Aloitin näitä tekemään naapurissa pikkasen matkaa ja nyt nämä ovat valmiina ja aivan mielettömän tuntuista lankaa.
Lankana käytin On line Linie 11 Alpha värinumero 106. Langan koostumus 100% merceroitua puuvillaa.
EI MYYNNISSÄ!


tiistai 4. maaliskuuta 2008

firman väreillä lapaset


Nämä lapaset tein erään firman väreillä tilaustyönä! Olivat sopivat ja edustuskelpoiset edustustilaisuuksissa!
ELI OVAT MYYTY!

Tämmöistäki oon tehnää

Tämän Slipoverin aloitin tapaninpäivänä 2007 ja valmistui uuden vuoden aattona 2007. Tämä oli sopiva naapurille ja hän osti sen käyttövaatteeksi.
MYYTY!

Ponchoja 2005-2006

miun oma

tämä meni kirppikselle myyntiin

Tainalle meni tämä vihreä samos langasta tehty poncho.

Katjalle meni tämä pinkki samos-langasta tehty poncho.

Pikelle tämä musta poncho.


systerille tämä lila aino-langasta tehty poncho.


Äipän poncho tehty punaisesta Aino-langasta.

Tämän tein ja meni kirpparille myyntiin. Samos Lollipop langasta tehty.


Tänään on taas kiva ilma ulkona olenkin kohtapuoleen menossa kirkolle taas käymään siellä varmaan on jo lankakauppaan tullut uusia nauhalankoja tai toivottavasti ainakin ois tullut edes jotain. No jos ei ole vielä tullut oikein mitään niin sitten on ostettava joskus toiste. Hittolainen kuuntelen tässä samalla Etelä-Karjalan radiota ja yhtäkkiä radio meni ite hiljasemmalle ihan outoo. Eiköhän se tuon Yön biisin jälkeen mee taas ite normaalille tajuudelle tuon volumen kanssa.
Tää blogi juttu on mulle sen verran outo viel etten oikein saa kirjoitettua tänne juuri mitään. Oishan se tietysti kiva saada jotain keskustelua aikaseksi oikeastaan ihan mistä vaan. En oo viel ees tuttaville antanu mun tätä blogiosoitetta kun tää on niin alkutekijöissään.
Tänään oiskin sitten neulomistuokio tuossa naapurissa mut kun mie en osaa päättää millasen neulomuksen mie mukaan ottaisin kun en koko arsenaalia viitti raahata perässä kun tuota lankaa ja puikkoo on aikamoinen määrä miulla niin ei sitä ihan noin vaan noi raahata mihinkään. Jotain helppoo sano eilen mies kun siltä kyselin sano sillä että kun naapurimme kanssa samalla juttelemme niin mun ei tartte samalla miettii mitään vaikeeta neuletta et semmoinen helppo kuten vaikka sukkaa vois helpolla tehdäkkin juttelun lomassa.
Täytynee samalla viedä tuo minun profiilikuvassa oleva slipoverikin viedä naapuriin hän haluaisi sen ostaa minulta pois sopisi yksiin ratsastusvaatteisiin. Laitoinkin sen myös tähän keskustelun yhteyteen. Tuo Slipoveri valmistui tammikuussa 2008. Värityksestä tykkään itsekkin vaikka itse sen olenkin neulonut.

maanantai 3. maaliskuuta 2008

Helmikuussa 2008 valmistuneita tikutustöitä

Nämä sukat tein miehekkeelle hänen ostamista langoista uutta Novitan Isoveliä.

Nämä sukat meni siskon tytölle käyttösukiksi lankana Novita seiska veikka.

Rellanan flotte socke sukat menivät ystävälleni.

Trekking pro nature langasta tehdyt sukat.
MYYTY!

Itselleni tein Loft langasta kaulahuivin.

Tämä on Hug-langsta tehty huivi itselleni.
Rellanan Flotte Socke sukat aivan ihanan tuntuista minulla käyttösukkina.

Rellanan Flotte Socke sukat ovat kantapäättömät.

Novitan seiskaveikka raitalangasta tehdyt sukat ja varressa vielä mustaa seiskaveikkaa raitoina. Nämä ridasukat menivät syntymäpäivälahjaksi.

Tämä taikajakku tuli tehtyä novita seiskaveikkaraita langasta. Tuo väri on poistoväri ja onneksi langat riittivät tuohon lämpimään taikajakkuun. Jakku meni käyttöön. :)

Tämä aivan ihana röyhelöhuivi tuli tehtyä aloha stripes langasta ja työhön meni 5x50g kerää. Vaikka ohjeessa sanottiin että 4-8 silmukkaa niin miepä tein 16 silmukalla jotta saan huivista vieläkin leveämmän.